Zutphen 21 mei 2014 – Nadat ik terug was van de fractievergadering in Arnhem las ik op twitter dat de college-onderhandelingen in Zutphen (wederom) zijn gestaakt. Reden: de PvdA is bang dat een college van BBZW, SP, CDA, CU en de PvdA onvoldoende politieke stabiliteit biedt. (Meer info klik hier).

Lead
De lead ligt nu bij de SP en de SP schrijft op haar site dat zij daar alle vertrouwen in heeft (klik hier voor meer info). De vraag is of de SP in staat  is om voldoende partijen te vinden voor een meerderheid.

Met welke partijen kan de SP verder? BBZW, CDA, CU en PvdA vallen af, daarmee zijn immers de onderhandelingen afgebroken. Dan blijven over D66, GroenLinks, de VVD, en de Stadspartij. De SP heeft aangegeven niet met D66 in een college te willen waardoor ik de kans groot acht dat de SP de handdoek in de ring gooit.

Wat gaat er dan gebeuren? D66 is de derde partij en zij krijgen de lead. Mijn advies aan D66 zou zijn een college te vormen met ervaren partijen en capabele wethouders die voor voldoende pollitieke stabiliteit kunnen zorgen. Het liefst een zakencollege dat zich bezig gaat houden met de meest urgente problemen van dit moment. Zoals de transitie van de jeugdzorg en de WMO, de steeds meer penibel wordende financiele positie van de gemeente (klik hier voor meer info) en de economische toekomst van Zutphen. Een breed college waarin bijvoorbeeld D66, de VVD, GroenLinks, de PvdA en de Stadspartij zijn vertegenwoordigd.

Over het Broederenklooster is lang genoeg gesproken. Zutphen heeft snel weer een goed bestuur nodig!

 

 

 

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.