461972465_29509 maart 2014 – De financiële positie van gemeenten staat onder druk. Vooral omdat zij zich de afgelopen jaren rijk hebben gerekend  door hun gronden voor een te hoog bedrag te waarderen. Klik hier voor het filmpje

Door de recessie worden er minder woningen gebouwd waardoor de grond niet wordt verkocht. De waarde van deze  grond zakt en er komt minder geld binnen dan was begroot. Met als gevolg een tekort.

Ondertussen blijven de investeringen en uitgaven op hetzelfde niveau. Hierdoor stijgt de schuldpositie. Dat kan niet en daarom moet er bezuinigd worden. Dit is lastig dus wordt aangeklopt bij de provincie, hopende op een financiële bijdrage.

Ik ben er geen voorstander van financiële hulp te bieden. Gemeenten die stelselmatig teveel geld hebben uitgegeven zijn daar  zelf verantwoordelijk voor. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

Als de provincie wel bijspringt zal dit een reden zijn het gedrag niet te veranderen. Geld geven lost niets op, het maakt de problemen alleen maar groter. Gemeenten moeten leren om, net zoals de rest van de wereld waarin wij leven, de tering naar de nering te zetten! Dat is de enige manier om uit de financiële problemen te komen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.