Op woensdag 8 oktober brengt de VVD-fractie van de Provinciale Staten van Gelderland een werkbezoek aan Zutphen. Na een lunch bij het Volkshuis, waar wij worden ontvangen door directeur Mark Schuitemaker, bezoeken we het museum. Het Broederenklooster is één van de projecten uit de Stads- en Regio contracten waarvoor de Provincie Gelderland subsidie beschikbaar stelt. Tiana Wilhelm en Annelies de Jonge vertellen ons over de nieuwe plannen. 

Daarna lopen we naar het bedrijventerrein De Mars waar we Duits Engineering bezoeken. Duits Engineering is de producent van de kleine windmolens aan de IJssel in Zutphen en groene energie is een belangrijk speerpunt van de Provincie Gelderland. We praten met Jan en Astrid Duits.

Vervolgens brengen we een bezoek aan het net geopende Cleantech Center (Pakhuis Noorderhaven). Dit centrum is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Provincie. Henk Jansen zal vertellen over de plannen.

Tenslotte bezoeken we de binnenstad om te genieten van de plaatselijke horeca.

 

 

 

 

 

 

 

.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.