9 vrijwilligers onderscheiden

Als voorzitter van het Rode Kruis de Graafschap vind ik het belangrijk om de vrijwilligers af en toe een hart onder de riem te steken. Daarom heeft het bestuur een gezellige bijeenkomst georganiseerd op vrijdag 6 februari. Tijdens dit samenzijn mocht ik onderscheidingen uitreiken aan de vrijwilligers die zich al lange tijd belangeloos hebben ingezet. 

De onderscheidingen zijn uitgereikt aan mensen die 10, 20, 40 en zelfs al 50 jaar vrijwilliger zijn bij het Rode Kruis. Ik vind het geweldig te zien dat men zoveel tijd heeft geïnvesteerd in het helpen van anderen zonder daar iets voor terug te verlangen.

De verzorgingsstaat is ten einde en er wordt steeds meer een beroep gedaan op de zelfredzaamheid. Omdat er mensen zijn die hier moeite mee hebben heeft het Rode Kruis zich ten doel gesteld deze mensen te begeleiden. Begeleiding naar zelfredzaamheid is daarom één van de nieuwe speerpunten van het Rode Kruis.

Wij zullen in de toekomst, niet in de laatste plaats vanwege de vergrijzing, eerder meer dan minder vrijwilligers nodig hebben. Daarom hoop ik dat er in Zutphen en Lochem voldoende mensen zijn die zich ook in willen zetten voor het Rode Kruis. Net zoals diegenen die een onderscheiding hebben ontvangen. Mensen die iets doen voor de samenleving zonder er iets voor terug te verlangen zijn goud waard. Voel je je aangesproken? Stuur mij dan een berichtje.

Op de foto de vrijwilligers die zijn onderscheiden. Dit zijn van links naar rechts achteraan: Rebekka Radstake (10 jaar), Gerrit Voskamp (50 jaar), Gerda van Proosdij (10 jaar) en Gerda Hietbrink (20 jaar).

Vooraan van links naar rechts:  Nan Johanningmeijer (40 jaar), en Roelie Leuvenink (50 jaar).

Niet aanwezig maar wel onderscheiden: Gerrie Beltman (10 jaar) , Riki Semmelink (20 jaar) en Femi de Vries (20 jaar). .

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.