Letterlijk weer en wind trotserend gaf Melanie Schultz, Minister van Infrastuctuur en Milieu, onlangs (14 januari) het officiële startschot voor de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Wapenveld – De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld maakt deel uit van het omvangrijke project “Ruimte voor de Rivier”. Doel van de geul is om bij extreem hoog water het waterniveau in de IJssel met maximaal 71 cm te kunnen verlagen. Ruimte voor de rivier wordt steeds belangrijker gezien het feit dat steeds vaker perioden van droogte worden afgewisseld met perioden van heftige regenval. Door het water uit de IJssel om te leiden naar de hoogwatergeul wordt een overstromingsrisico vrijwel uitgesloten.

De VVD lijsttrekkers van de Gelderse Waterschappen, Victor Doorn van Waterschap Vallei Veluwe, Henri Mulder van Waterschap Rivierenland en Berend Jan Bussink van Waterschap Rijn IJssel waren present bij de officiële start van het project. Samen vinden zij dat veiligheid voor de burger staat voorop moet staan. Samenwerking tussen Rijk en Waterschap is hierbij van groot belang, maar ook de afstemming van de Waterschappen onderling is een cruciale succesfactor. Ik ben het daar helemaal mee eens en om die reden stel ik mij kandidaat voor het waterschap Rijn en IJssel. Plaats 8!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.