2 november 2014 – Vanochtend om 11.00 was bij Omroep Gelderland Ton Heerts te zien. Dit naar aanleiding van het besluit van het V-Fonds niet meer te willen investeren in het Vrijheidsmuseum. Argumenten van het V-Fonds om de handdoek in de ring te gooien waren onder andere dat de besluitvorming veel te lang duurde én dat de initiatiefnemers van het Vrijheidsmuseum zich hadden teruggetrokken.

Het klopt dat de besluitvorming lang duurt.  Niet in de laatste plaats omdat er, ondanks herhaaldelijk verzoek van Provinciale Staten, nog steeds geen sluitende exploitatie ligt (en dat na 6 jaar). Als een ondernemer bij de bank aanklopt en daar de financiering niet rond krijgt omdat er geen goed ondernemersplan ligt, dan vinden we dat allemaal volkomen normaal. Maar als de overheid om een bijdrage wordt gevraagd moeten bestuurders vooral enthousiast zijn en geloven in de plannen. Of deze plannen haalbaar zijn is daaraan ondergeschikt.

Wat mij betreft zit de wereld zo niet in elkaar. Als politica ben ik verantwoording verschuldigd aan mijn kiezers én aan de burgers. Van meet af aan heb ik erop gewezen dat er geen sluitende exploitatie is. Dit werd uiteindelijk door de second opinion van ZKA bevestigd. Dat de besluitvorming langer duurt komt vooral doordat de initiatiefnemers (onder aanvoering van het V-Fonds) nog steeds geen goed onderbouwd plan hebben. En niet, zoals de heer Heerts op omroep Gelderland aangaf, omdat de provincie/politiek nogal stroperig is. Dat is iets te kort door de bocht en hieruit blijkt weinig respect voor de rol van Provinciale Staten.

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.