Vandaag is het zover. Interviews zijn afgenomen, debatten gevoerd, er is gecanvast, mandarijnen en peperkoek zijn uitgedeeld. Nu mogen we stemmen.

De hele verkiezingsstrijd heeft vooral in het teken gestaan van de Eerste Kamer. Over de rol van Provinciale Staten is nauwelijks gesproken. Daarom doe ik hierbij nog een laatste poging. De provincie heeft echt invloed op jouw dagelijks leven. De weg waarover jij je woonplaats uitrijdt is door de provincie aangelegd en wordt door diezelfde provincie onderhouden. Natuurgebieden zijn en worden in opdracht van de provincie aangelegd. Maar ook voorzieningen in de gemeente waar jij woont worden door de provincie gesubsidieerd. En als er windmolens moeten worden geplaatst heeft de provincie daar ook een belangrijke stem in.

Allemaal redenen om je te verdiepen in de programma’s van de verschillende partijen.  Je moet er toch niet aan denken dat je hebt gestemd op een partij waarvan achteraf blijkt dat je het helemaal niet eens bent met hun visie. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit vaak gebeurt. Maar dan is het euvel al geschied.  Neem zelf het heft in handen. Stem en bepaal de toekomst van jouw provincie! En van het waterschap.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.