247Tailorsteel, gevestigd in Varsseveld, is een metaalverwerkingsbedrijf dat volledig geautomatiseerd vormen snijdt uit stalen platen en buizen. Pas als het product klaar is komen er mensen aan te pas. Smart Industry on demand. 24 uur per dag en 7 dagen per week. Onlangs bracht ik een bezoek aan dit bedrijf en was onder de indruk van wat ik zag en hoorde. Van dit soort bedrijvigheid kan je nooit genoeg hebben. Smart Industry is een belangrijk speerpunt van de Achterhoek.

247Tailorsteel is het bedrijf van Carel van Sorgen. Een ondernemer met visie: “ondernemers moeten uit hun comfort zone komen, on demand wordt de toekomst. Onze klanten bestellen online en wij maken het. Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar”. Een indrukwekkend bedrijf dat voor veel werkgelegenheid zorgt.

Logistiek is strategisch onderdeel
Naast dat de producten on demand op maat worden gemaakt is de logistiek een strategisch onderdeel van het bedrijf.  Van Sorgen: “klanten willen op tijd geleverd krijgen en dat kunnen we alleen garanderen door zelf te bezorgen. De spullen beschadigen minder snel en via onze chauffeurs hebben we direct contact met onze klanten”. Inmiddels is Van Sorgen alweer bezig met de uitwerking van een nieuw idee.

Goede randvoorwaarden van belang voor succes
Smart Industry is een belangrijk speerpunt van de Achterhoek. De Regio Achterhoek doet er alles aan om meer van dit soort bedrijvigheid naar zich toe te trekken. Daar zijn wel een aantal randvoorwaarden voor nodig zoals een goede bereikbaarheid, een optimale digitale infrastructuur en snelheid van de overheid. Een ondernemer die uit wil breiden heeft niet jarenlang de tijd om op vergunningen te wachten. Ook de overheid ontkomt niet aan de 24-uurs economie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.