Onlangs mocht ik meedoen aan het Gelders Debat. Onderwerp was  “De Veluwe op 1”. De Veluwe was erg in trek bij toeristen maar inmiddels is zij helaas op de ranglijst gezakt. Hoe kunnen we dat veranderen?

Ondernemers op de Veluwe zijn cruciaal. Niet alleen voor toeristen maar ook voor bewoners. Zonder de recreatiesector zouden er minder voorzieningen zijn. Dit bleek ook uit de bijdragen van de verschillende aanwezigen tijdens het debat. Ondernemers zorgen voor werk, inkomen  en voldoende voorzieningen. Hierdoor blijft het gebied leefbaar.

Om de Veluwe weer op 1 te krijgen is het van belang een kwalitatief goed aanbod te hebben. De hedendaagse toerist is veeleisend en de keus is groot. Recreatieondernemers moeten continue rekening houden met de wensen van de klant en innovatief blijven. Ondernemers hebben daarom ruimte nodig om te groeien.

De provincie kan de leefbaarheid van de Veluwe vergroten door ondernemers meer ruimte te geven en mee te denken in oplossingen. Door creatief te zoeken naar mogelijkheden binnen de beperkende regelgeving die Natura 2000 met zich meebrengt. We mogen blij zijn dat er nog recreatie-ondernemers zijn die hun nek uitsteken en willen investeren. Zij houden de leefbaarheid op de Veluwe in stand en zonder hen komt de Veluwe nooit op 1!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.