Volop in de campagne en nog ruim anderhalve week te gaan. Vorige week zijn de posters opgehangen, er worden debatten gevoerd en vandaag stonden we op de markt in Zutphen. Om te horen wat mensen bezig houdt, om te vertellen waar wij mee bezig zijn en om te flyeren. 

Een aantal mensen heb ik de vraag gesteld:  “Weet u wat de provincie doet?”. Het grootste deel van de ondervraagden bleef het antwoord op deze vraag schuldig. Op de vraag aan dezelfde mensen “Weet u al op welke partij u gaat stemmen?” was het antwoord vaak “ja” of “ik ga niet stemmen”.

Uit het voorgaande blijkt dat mensen op basis van de “verkeerde” informatie stemmen. De provincie staat te ver van mensen af. Het is aan ons, politici, om het verschil te maken. Wij moeten vertellen waar de provinciale staten zich mee bezig houden. Alléén als dat voor het voetlicht wordt gebracht kunnen mensen een weloverwogen keuze maken voor een partij.  Nu wordt deze keuze vooral bepaald door landelijke trends en de media.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.