Op 18 maart is het weer zover. Gelderlanders kunnen die dag stemmen op de partij waarvan zij vinden dat die het beste hun belangen in Provinciale Staten van Gelderland kan behartigen. Binnenkort gaan de campagnes van de 19 partijen die in Gelderland meedoen van start.

Informatie
Op 26 februari wordt huis aan huis een informatiekrant verspreid en de provinciale website heeft vanaf 25 februari een speciale verkiezingspagina met informatie over de provincie en de deelnemende partijen. Ook is vanaf die dag de StemWijzer actief. voor mensen die nu nog niet weten op welke partij ze willen stemmen, kan de StemWijzer van pas komen.

Verkiezingen voor PS én de Waterschappen tegelijk
Elke stem telt trouwens dubbel! De leden van Provinciale Staten kiezen op 26 mei de leden van de Eerste Kamer. Dus ook daarop heeft deze stem invloed. De 18e maart is een bijzondere dag. Voor het eerst zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten gecombineerd met de verkiezingen voor de Waterschappen. Iedereen krijgt op het stembureau dus twee formulieren waarop een vakje rood kan worden gemaakt.

U kunt 2 keer op mij stemmen
U kunt twee keer op mij stemmen. Zowel op de lijst van de Provinciale Staten(11) als de lijst van het Waterschap Rijn en IJssel(8).

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.