De vergrijzing rukt op. Ook in Gelderland en in het bijzonder in de Achterhoek. Voorzieningen verdwijnen en mensen trekken naar plaatsen waar meer mensen wonen. Een trend die niet is tegen te houden. Digitale bereikbaarheid wordt dus steeds belangrijker. Helaas is er in Gelderland nog niet overal breedband aanwezig maar dat gaat veranderen door een bijdrage van de provincie Gelderland. 

Is breedband een verantwoordelijkheid van de overheid? Mijn antwoord daarop is in zekere zin wel. Inmiddels is internet een onmisbare voorziening geworden. We kunnen niet meer zonder. Net zoals wegen, het gasnet en het electriciteitsnet is breedband infrastructuur. De overheid moet aanleg van breedband aanjagen door hierin te investeren. Vervolgens kunnen, net zoals bij het elektriciteitsnetwerk, commerciële partijen producten aanbieden die hier gebruik van maken. Op deze manier worden de investeringen terugverdiend.

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.