Een aantal jaar geleden ging mijn zoon vol enthousiasme naar de middelbare school. Naar de “laptop-klas”, daar had hij zelfs de school op uitgekozen. En hij was niet de enige. Wij dachten dat het een soort interactief VWO zou zijn en het leek ons dan ook een goed idee. Maar de “laptop-klas” bleek voor veel leerlingen niet te werken. De resultaten bleven achter. En dat begreep ik wel. In plaats van in boeken werd er nu op de laptop gelezen. En dat was het dan. 

Nu lijkt het misschien alsof ik tegen het gebruik van een laptop ben en vind dat je vooral boeken moet gebruiken. Dat is zeker niet het geval. Maar wat ik wil zeggen is dat scholen niet veel verder komen dan hetzelfde doen op andere manieren. Oude wijn in nieuwe zakken. Bekijk het filmpje hieronder maar eens. Dat maakt duidelijk wat ik bedoel.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.