Meer ruimte voor logistieke bedrijven in Rivierenland. Een goede zaak. Maar om te stellen dat bedrijventerreinen de banenmotor van Gelderland zijn, zoals Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland) verwoordt, is te kort door de bocht. Gezien de grote leegstand op bedrijven-terreinen is deze stelling niet hard te maken.

De economie staat of valt nog steeds met ondernemers. En dat geldt ook voor Gelderland. Zonder ondernemers geen werk. Zo simpel is het. Zij zijn het immers die de plannen maken, de risico’s nemen en durven te investeren.

De overheid is de facilitator. Moet ondernemers het ondernemen mogelijk maken. Dat kan door mee te denken, regels te verminderen en te weten wat ondernemers nodig hebben om te slagen. Natuurlijk horen daar passende bedrijventerreinen bij. Maar die moeten aansluiten op de behoeften van ondernemers. En niet, zoals de afgelopen jaren het geval is geweest, zijn aangelegd om de portefeuille van de gemeentes te spekken.

Tijdens de behandeling van de beleidsnota economie in de laatste statenvergadering voor het reces, was dat ook de insteek van de VVD. Als de overheid het ondernemers gemakkelijker maakt dan volgt de werkgelegenheid vanzelf. Want ondernemers zijn de banenmotor van de economie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.