Op donderdagavond vond in Zutphen het slotdebat plaats van de actie Samen Scoren. Doel van deze actie was werkgevers te enthousiasmeren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. 

Eén van de stellingen die werd geponeerd was dat Social Return on Investment voor een beter ondernemersklimaat zorgt. Vooral mensen in dienst van de overheid (en reïntegratiebureaus) waren vóór deze stelling. Van de aanwezige ondernemers (die overigens in de minderheid waren) was het grootste deel het niet met de stelling eens.

Ingewikkeld
Een goed ondernemersklimaat is afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld de lange termijnrente, de belastingdruk, de import en export, internationale betrekkingen, enzovoort. Mijn stelling is dat Social Return on Investment is ingevoerd door politici die nog steeds geloven in een maakbare samenleving. Social Return on Investment maakt het ondernemersklimaat niet beter, hooguit ingewikkelder.

Pandora
Er worden steeds meer maatschappelijke problemen op het bord van ondernemers gelegd. Maar een ondernemer is géén doos van pandora. Het is beter ervoor te zorgen dat bedrijven kunnen groeien. Dan komen er meer banen. En meer banen betekent meer mensen aan het werk, ook mensen met een beperking.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.