Op dinsdag 25 november werd ik gebeld door een journalist van de Stentor. Dit omdat hij een persbericht  had ontvangen waarin de verkiezingslijst met VVD kandidaten voor Gelderland is gepresenteerd. Het was hem opgevallen dat ik van de derde plaats (in 2011) naar de elfde plaats was “gezakt”. Opvallend dat er geen enkele belangstelling was toen ik op de derde plaats terechtkwam, maar nu kennelijk wel omdat ik op een lagere plek sta.

Vernieuwing
Natuurlijk was ik liever op de derde plaats blijven staan, zoals de vorige keer. Het bestuur van de VVD had echter andere overwegingen bij het samenstellen van de lijst. Zo zocht zij vernieuwing en een betere verdeling binnen de provincie. Niet alleen mijn plaats is veranderd, maar ook van meer dan de helft van mijn fractiegenoten. Dit heeft niets te maken met het functioneren van politici, maar met strategie van een politieke partij. Zo gaan die dingen.

Minimaal weer 5800 stemmen
Dit is voor mij dan ook geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik blijf mij inzetten voor de VVD in Gelderland en hoop dat ik, net zoals bij de vorige verkiezingen, weer (minimaal) 5800 stemmen haal. Daar ben ik trotser op dan op mijn plaats op de lijst. Natuurlijk bereik ik dat niet zonder ook uw stem! Vindt u dat Zutphen op de kaart moet blijven in de provincie en bent u van mening, dat ik daar een rol kan vervullen, stem dan op mij.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.