Cultuur vind ik belangrijk. Ook behoud van natuur en een veilig milieu staan hoog op mijn lijstje. Evenals de zorg voor sociaal zwakkeren. Onderwerpen waarvan ik vind dat we daar zelf ook verantwoordelijk voor zijn en dat draag ik uit.

Het gevolg hiervan was dat mij tijdens mijn wethoudersperiode regelmatig werd gevraagd “Van welke partij bent u eigenlijk?” Dan speelde ik de bal terug door te vragen “Wat denkt u zelf?”  Allerlei partijen werden genoemd maar zelden de VVD. Verbazing alom als ik dan een liberaal bleek te zijn. Alsof liberalen niet sociaal zijn of zorg voor het milieu kunnen hebben.

Dezelfde zorgen maar een andere benadering
Het verschil zit erin dat het voor mij vanzelfsprekend is om zelf verantwoordelijkheid te dragen voor de eerder in dit artikel genoemde onderwerpen. De linkse partijen hebben die verantwoordelijkheid stelselmatig bij de overheid neergelegd met alle gevolgen van dien. Nu moeten, onder druk van de recessie, allerlei verworven rechten worden afgebouwd en verantwoordelijkheden worden teruggegeven. Was dat eerder gebeurd dan hadden we er nu een stuk beter voorgestaan. Meer verantwoordelijkheid minder problemen .

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.