Momenteel ben ik voorzitter van de Rotaryclub Zutphen. Voor diegenen die niet weten wat Rotary inhoudt, Rotary is een service club waarvan het motto is “Service above self”.  Dit betekent dat leden van de Rotary zich belangeloos inzetten voor anderen zonder daar iets voor terug te vragen. 

In dit kader hebben wij vorige week dinsdag, 27 oktober,  een benefietdiner georganiseerd. De opbrengst is voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. Een slopende ziekte die nog steeds niet te genezen of vertragen is. De titel van het diner was dan ook “ALS burgemeesters koken…”. Burgemeester Gerritsen uit Zutphen, Van Hedel uit Brummen en gedeputeerde Markink van de provincie Gelderland hebben de koks geholpen en de verschillende gerechten gepresenteerd (zie de foto). 

Het was een geslaagde avond die meer dan 10.000 euro heeft opgebracht.  Omdat alles is gesponsord gaat de volledige opbrengst naar het goede doel. Ik ben echt heel blij dat zoveel bedrijven uit Zutphen en omgeving hebben meegewerkt. En dat er zoveel mensen kaarten hebben gekocht voor het diner. Anders was het nooit gelukt om die 10.000 euro bij elkaar te krijgen. En mijn Rotaryclub heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen, maar niet zonder resultaat. Het was de moeite dubbel en dwars waard en daar ben ik best trots op!

De koks waren Chiel Dohmen van Restaurant Jan van de Krent by Chiel in Zutphen en Frank van der Heide van Restaurant – Lounge ’t Kromhout in Brummen. Mark Schuitemaker van Koffiehuis Het Volkshuis heeft de lokatie ter beschikking gesteld. Een complete lijst van de sponsoren vindt u hier

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.