Onlangs las ik een artikel met als kop “Lokalen weten beter wat er leeft”. In dit artikel wordt gesuggereerd dat lokale partijen beter weten wat er leeft dan de gevestigde partijen.

Ik durf de stelling aan dat niet lokale partijen (landelijk vertegenwoordigd) dat ook weten. Verschil is alleen dat zij meer verantwoordelijkheid dragen en weten dat je compromissen moet sluiten. Om een meerderheid te krijgen zijn immers steeds meer partijen nodig. Gevolg: men herkent zich niet meer in de partij waarop is gestemd. Meer onvrede. Nog meer lokale partijen.

Op een dag zijn er zoveel partijen dat er helemaal niets meer van de grond komt. We raken de macht over het stuur kwijt en worden stuurloos. En daar hebben we dan zelf voor gekozen. Machteloos maakt stuurloos. Denk daar maar eens over na.
Kies met gezond verstand!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.