Stembiljet

Een democratie is niet vanzelfsprekend. Er zijn landen waar je maar op één partij kan stemmen of gedwongen wordt je stem op een bepaalde partij uit te brengen. In Nederland is dat gelukkig anders. Daar mag iedereen vanaf 18 jaar stemmen op de partij van zijn of haar keuze.

Jammergenoeg maakt niet iedereen van dit stemrecht gebruik. Het gevolg hiervan is een (te) lage opkomst. In Zutphen was de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 maar 54.8 procent. Bijna de helft van de Zutphense kiesgerechtigden heeft dus niet gestemd. Zou dit wel het geval zijn geweest dan had de uitslag heel anders kunnen zijn.

Het is belangrijk dat iedereen gaat stemmen omdat dit de meest effectieve manier is om invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid. Maak gebruik van je stemrecht en ga stemmen. Alleen dan heb je invloed op het beleid voor de komende 4 jaar.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.