Meer VVD in Provinciale Staten betekent meer VVD in Eerste Kamer

Dit jaar vinden de verkiezingen van de Provinciale Staten plaats. Voor veel mensen de “ver van mijn bed” show omdat ze zich geen voorstelling kunnen maken bij de rol van Provinciale Staten. Dat kan ik me voorstellen. De provincie is verder weg dan de plaats waar je woont en raakt mensen ogenschijnlijk minder dan zaken die er in Den Haag worden besloten. 

Toch gaan deze verkiezingen ergens over. Wil je invloed hebben op de Eerste Kamer dan kan dat alleen door te stemmen op leden van de Provinciale Staten. Die stemmen immers op de kandidaten in de Eerste Kamer. Weinig VVD in de Provinciale Staten betekent weinig VVD in de Eerste kamer.

Daarnaast hebben de Provinciale Statenleden wel degelijk invloed op een aantal dingen die de inwoners van Gelderland aangaan. Onder andere op het gebied van milieu en infrastructuur. Bovendien heft de provincie belasting voor het gebruik van de auto (opcenten) en zijn ze medebepalend waar het gaat om de hoogte van de waterschapsbelasting en de tarieven die wij betalen aan organisaties zoals Liander (waar de provincie aandeelhouder van is en jaarlijks veel dividend van ontvangt). Kortom,  genoeg redenen om te gaan stemmen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.