Innovatieontbijt Zutphen

Ondernemers uit de Achterhoek en Stedendriehoek waren aanwezig tijdens het Innovatieontbijt in het Pakhuis in Zutphen. Jan Markink, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, was uitgenodigd om te spreken. De kern van zijn betoog was dat ondernemers moeten bijven innoveren. Gebeurt dit niet, dan kan dit het einde van de onderneming betekenen.

Bij een gelijk blijvende economie daalt het aantal banen (per jaar) met 1.6 procent. De economie zal minimaal 2.5 tot 3% moeten groeien om continuïteit te waarborgen. De investeringssubsidies van de provincie zijn dan slechts een druppel op een gloeiende plaat, ofwel de ondernemers moeten het echt zelf doen.

Ik ben het met Jan Markink eens. Er is veel werkgelegenheid verdwenen uit Gelderland. Dat is zorgelijk. De maakindustrie vertrekt omdat Nederland te duur is én omdat er teveel belemmerende regels zijn. Daarnaast worden bestaande bedrijven samengevoegd en verdwijnen uit Gelderland en soms ook uit Nederland.

Sommige mensen geloven in sprookjes en denken dat een diensteneconomie de oplossing is. Dit is niet zo omdat een diensteneconomie nauwelijks toegevoegde waarde levert. Het is beter om te investeren in nieuwe ideeën en producten en om samen te werken met andere ondernemers. Dat is de enige manier waarop de bv Nederland in stand gehouden kan worden.

* Tijdens de Innovatie-ontbijten die regelmatig door Henk Janssen in het Pakhuis in Zutphen worden georganiseerd ontmoeten ondernemers uit de Achterhoek en de Stedendriehoek elkaar. Doel is netwerken, kennis delen en ideeën uitwisselen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.