Inmiddels is mijn installatie achter de rug en ben ik weer begonnen met het statenwerk. Zoals ik al eerder in mijn blog heb geschreven was ik de afgelopen 4 jaar lid van de commissie AFW (Algemeen bestuur, Financien en Welzijn). Vanaf nu neem ik deel aan de commissie Economie, Energie en Milieu. Een heel andere commissie maar niet minder belangrijk. Misschien zelfs wel belangrijker. Zonder goed lopende economie kunnen wij de vele voorzieningen die we in Nederland hebben immers niet betalen. En energie en milieu zijn ook belangrijke onderwerpen op de agenda van de overheid. 

Beleidsrekening
Op 20 mei heb ik de eerste vergadering van de nieuwe commissie bezocht. Een belangrijk onderwerp op de agenda was de beleidsrekening. Dit is een verantwoording achteraf over het gevoerde beleid van het vorige jaar (2014). In deze beleidsrekening worden ook de revolverende middelen genoemd. Dit is geld dat door de provincie wordt uitgeleend aan instellingen/organisaties die innovatieve plannen hebben en die ten goede moeten komen aan onze economie. Het is de bedoeling dat het geleende geld uiteindelijk weer terugkomt bij de provincie zodat er opnieuw aan andere partijen uitgeleend kan worden.

Werkt de systematiek?
Wat niet duidelijk is of het systeem van revolverende middelen werkt. Of de uitgeleende gelden echt geleid hebben tot een betere economie of meer werkgelegenheid. Bovendien is het nog maar de vraag of partijen het geleende geld ook daadwerkelijk terug kunnen betalen. Ik wil hierover graag duidelijkheid zodat we, als dat nodig is, op tijd bij kunnen sturen.

Vinger aan de pols
Daarom heb ik de gedeputeerde (Michiel Scheffer) gevraagd om een overzicht te verschaffen van de uitgeleende middelen en de resultaten die tot nu toe zijn bereikt. De heer Scheffer heeft mij toegezegd deze informatie te verschaffen. Zodra ik de gegevens heb ontvangen zal ik hierover schrijven op mijn blog.  Ik houd vinger aan de pols bij revolverende fondsen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.