Integriteit is belangrijk, aantal uren ondergeschikt aan resultaat

Op dit moment vindt de hoorzitting plaats van de aanstaande gedeputeerden van Gelderland. Dit is de eerste keer. Doel is de integriteit van de gedeputeerden te toetsen zodat we straks niet voor verrassingen komen te staan.

Resultaat leidend
De discussie gaat over het combineren van verschillende bestuurlijke functies. Of dit integer is en niet teveel tijd kost. Daar wil ik twee dingen over zeggen. Ten eerste moet het resultaat leidend zijn, niet het aantal uren. Ten tweede moet het vervullen van andere bestuurlijke functies mogelijk zijn. Dit is juist goed voor het netwerk. Maar er mag nooit sprake zijn van een “dubbele pet” of eigenbelang. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de gedeputeerden zelf.

Vertrouwen
Na de hoorzitting worden de gedeputeerden geïnstalleerd. Voor de VVD zijn Jan Markink en Connie Bieze de kandidaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij integere politici zijn. De afgelopen vier jaar hebben zij met veel ambitie het collegeprogramma uitgevoerd. Er is behoorlijk vooruitgang geboekt door Connie op het gebied van verkeer en mobiliteit en Jan Markink heeft, als een echt rentmeester, goed de uitgaven van de Provincie Gelderland onder controle gehouden.

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.