Nieuw plan Zutphense musea op de agenda

Op 11 februari, tijdens de vergadering van de commissie AFW in het provinciehuis in Arnhem, wordt het nieuwe plan van de gemeente Zutphen over de musea besproken. Het is de bedoeling dat dit plan tijdens de eerstvolgende statenvergadering op 25 februari wordt goedgekeurd door Provinciale Staten. 

Tijdens de commissievergadering op 11 februari spreken wethouder Annelies de Jonge uit Zutphen en Wim van Gelder beide in. Wim van Gelder was, samen met een aantal andere mensen waaronder Aart van der Houwen,  de initiator van de nieuwe plannen.

De plannen zien er goed uit. Maar daarmee is Zutphen er nog niet. De Broederenkerk en het museum hebben een opknapbeurt nodig. Het is nog maar de vraag of de gemeente hiervoor voldoende middelen heeft. Ook zal het een opgave worden om nieuwe huurders te vinden voor het Stedelijk museum en leegstand kost geld.

Maar het is goed dat er nu een voorstel ligt. Het is nodig dat er in Zutphen iets gebeurt. Steeds meer winkels verdwijnen uit de binnenstad, het aantal banen in Zutphen neemt af en het gemiddeld inkomen is (te) laag. Het is twee voor twaalf in Zutphen.

Lees de voorstellen hier.

Inmiddels heeft de vergadering plaatsgevonden. De Statenleden waren positief over het voorstel. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 24 en 25 februari  wordt het definitieve besluit genomen.  Leer hier het artikel dat in de Stentor is verschenen op 12 februari.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.