Goed onderbouwd plan voor Broederenklooster maakt een kans

Vanavond hebben we in de commissie AFW de aangepaste plannen over de musea in Zutphen besproken. Deze plannen werden door de commissie goed ontvangen. Niet in de laatste plaats vanwege het grote draagvlak in Zutphen. Wel zijn er zorgen over de financiële haalbaarheid en risico’s, maar dit is (gelukkig) niet de verantwoordelijkheid van de provincie. 

Ook is de toekomst van de Broederenkerk en het Stedelijk museum aan de orde geweest. Door de nieuwe plannen is er geen geld meer om deze gebouwen aan te passen aan de eisen van deze tijd. Omdat in de bibliotheek het huis van de taal is gevestigd vindt de provincie het op dit moment niet verdedigbaar middelen beschikbaar te stellen. Bovendien wordt de bibliotheek al fors gesubsidieerd.

Gedeputeerde van Dijk heeft wel toegezegd dat, indien er een goed onderbouwd plan van de gemeente Zutphen met betrekking tot het Broederenklooster wordt ingediend, hij hier niet op voorhand afwijzend tegenover staat. Deze positieve grondhouding is goed nieuws voor Zutphen. Zelf vind ik het verdedigbaar als de provincie bij zou dragen vanwege het behoud van cultureel erfgoed. Maar wat er ook gebeurt. Zutphen moet zelf een behoorlijke duit in het zakje doen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.