Op mijn blog hebt u gelezen over Atelier3D. Ik heb deze artikelen niet geschreven omdat ik iets tegen Atelier3D of tegen de doelstellingen van deze coöperatie heb, maar omdat ik vind dat je zorgvuldig met gemeenschapsgeld omgaat. Dit heeft A3D, voor zover ik dit op kan maken uit de gepubliceerde stukken, niet gedaan.

Volgens de Stentor van 3 februari hebben de leden van Atelier3D besloten te stoppen. Na onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er helemaal geen officiële ledenraad heeft plaatsgevonden. Er is dus niets nieuws door de leden besloten en niks veranderd. Waarom vermeld de Stentor dit niet?

Verwarring
De Stentor zaait verwarring door te schrijven dat een aantal leden van Atelier3D door wil gaan. Zij vergeet erbij te vermelden dat dit (ex)leden zijn die de huur wèl hebben betaald aan A3D en dat A3D deze huur niet heeft (door)betaald aan de gemeente. Zij zijn dus de dupe van A3D. Bovendien was sprake van gedwongen winkelnering. Niet leden konden niet huren. Opvallend is dat deze leden niet uit de lijst op de site van A3D zijn verwijderd terwijl de afgelopen week de site een zeer uitgebreide update heeft gehad.

Geen subsidies
Als de Zutphense politici hun geloofwaardigheid willen behouden dan zorgen ze ervoor dat de gemeente het faillissement aanvraagt. De rechter stelt dan een curator aan. Die kan vaststellen wat er fout is gegaan en de overgebleven bezittingen verdelen onder de schuldeisers. En de waarheid komt boven tafel. Doet de gemeenteraad niets dan verandert er niets en kunnen dit soort praktijken gewoon doorgaan. Op kosten van de burger. Dat moet veranderen en daarom schrijf ik erover.

Oproep
Kent u soortgelijke situaties waarbij de overheid subsidieert? Laat mij dit dan weten via info@mariekeschriks.nl.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.