Tijdens een politiek café op 21 februari in Zutphen is uitgebreid gesproken over het functioneren van de jeugdzorg en over de opstelling van de VVD hierover. De VVD vindt dat jeugdzorg geen taak is van de provincie maar zo dicht mogelijk bij de burger georganiseerd moet worden. Ofwel onderdeel moeten worden van het gemeentelijk beleid.

Discussie
Er ontstond een heftige discussie. Mensen maken zich zorgen, heel begrijpelijk want iedereen die kinderen heeft weet hoe belangrijk het is dat kinderen goed in hun vel zitten zodat ze een goede toekomst tegemoet kunnen gaan. Daarom moeten we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat kinderen die tussen de wal en het schip vallen hulp krijgen om daar uit te komen.

Angst
De reden waarom ik vind dat de jeugdzorg beter door de gemeente kan worden uitgevoerd is omdat gemeenten beter zicht hebben op de problematiek. Ik begrijp goed dat mensen bang zijn voor
nog meer bureaucratie en denken dat de afstand tussen de hulpverleners en de jeugd groter wordt. Maar het kan niet zo zijn dat we niks durven te veranderen uit angst. Zoals het nu gaat is het niet goed. Het moet beter en dat kan niet zonder verandering. Wij willen dat kinderen kans op een gelukkige toekomst krijgen. En regels, processen en procedures horen daaraan ondergeschikt te zijn. Zeker nu!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.