Woensdag 4 februari heb ik, samen met de fractie, een bezoek gebracht aan Ermelo. Ermelo is onderdeel van de regio Noord-Veluwe.en bekend vanwege haar grote aantrekkingskracht op toeristen. In deze sector werken 400 mensen.

Men kampt op de Veluwe met een groot probleem. Er worden veel caravans en huisjes bewoond door arbeidsmigranten waardoor deze locaties voor toeristen niet meer aantrekkelijk zijn. Omdat de ondernemer snel geld kan verdienen aan deze arbeidsmigranten is er geen reden om van koers te veranderen. Een probleem wat zich ook in andere delen van Nederland voordoet.

Wat kan je hier als overheid aan doen en wat is de rol van de provincie? Wat mij betreft zijn de gemeentes zelf aan zet. Zij hebben het wonen op vakantieparken jaren lang gedoogd en worden nu geconfronteerd met de gevolgen van dit beleid.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.