Behoud en groei van werkgelegenheid zijn belangrijke speerpunten van de provincie. Zo is er de groeiversneller, een middel waardoor bedrijven met innovatieve ideeën kunnen groeien en “Ik start smart” waarmee starters worden geholpen. Maar er ontbreekt een schakel. Namelijk beleid voor ondernemers waar het niet goed mee gaat maar die wel potentie hebben. Het gaat hierbij om een vorm van vroegsignalering waardoor nog op tijd kan worden ingegrepen teneinde werkgelegenheid te behouden en maatschappelijke kosten te voorkomen. .

Na enig onderzoek ontdekte ik dat andere provincies dit beleid wel hebben. Zoals Flevoland, Zeeland, Noord- en Zuid Holland en Overijssel. Zij vinden dit belangrijk want een faillissement heeft veel gevolgen zoals verlies van werkgelegenheid en banen. En vergeet ook niet de hoge maatschappelijke kosten die een faillissement met zich meebrengen. Daarbij komt dat schuldeisers kunnen fluiten naar hun centen waardoor zij mogelijk ook weer in de problemen komen.

MKBdoorgaan
De hiervoorgenoemde provincies werken met MKBdoorgaan. Een belangeloze organisatie die ondernemers helpt er bovenop te komen. Maar liefst 80% van de ondernemers die zich bij MKBdoorgaan meldt gaat door. Sterker nog, de werkgelegenheid groeit. Het is de moeite waard hierin te investeren. Het is de ontbrekende schakel van het Gelders economisch beleid. Ik werk er hard aan om deze toe te voegen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.