Inmiddels ligt er een rapport van BMC met een analyse van de Hanzehof. Eén van de conclusies van dit rapport is dat het gebouw de bottleneck is in de exploitatie. Een andere belangrijke conclusie is dat de Hanzehof het in vergelijking met om ons heen liggende theaters goed doet. Daar ben ik blij mee omdat veel mensen de Hanzehof zien als “rupsje nooit genoeg”. En dit blijkt allerminst het geval.

Voor Zutphen is de Hanzehof een belangrijke voorziening. De Hanzehof versterkt niet alleen het profiel van Zutphen maar past ook goed binnen het culturele en historische karakter van de stad. En als we cultuurstad van het Oosten willen worden kunnen we niet zonder. Dat zou een farce zijn. 

Er liggen nu drie scenario’s voor. Kort gezegd houden die in: houden zoals het is en investeren in het onderhoud, een nieuwe Hanzehof bouwen op dezelfde plek met 350 stoelen en handhaving van de Buitensociëteit of het handhaven van de Buitensociëteit en de Hanzehof afbreken. Kosten respectievelijk maximaal 4 miljoen, 10 tot 14 miljoen en binnen het huidige subsidie. 

Het college stelt voor om optie 1 en 2 te onderzoeken en te kijken of dit tegen lagere kosten kan. Daarover maak ik me zorgen. Ik ben bang dat er straks weer niet wordt gekozen met als gevolg dat we deze discussie over vijf jaar weer voeren. Wat mij betreft kiezen we voor optie 2 of optie 3. Je doet het goed of je doet het anders. Met de bezuinigingen in het vooruitzicht een duivels dilemma en een lastige opdracht voor het college. 

Memo Toekomst van de Hanzehof Rapport van BMC ‘Doorlichting Theater en Congrescentrum Hanzehof te Zutphen’

Rapport van BMC ‘Doorlichting Theater en Congrescentrum Hanzehof te Zutphen’

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.