Wegtrekkende werkgelegenheid, wat komt er in de plaats?

Op zaterdag 4 oktober  is het Cleantech Center in Zutphen geopend. Een kennisplatform op het gebied van techniek en milieu. Doel is innovatie op allerlei gebieden. In dit centrum participeren 11 bevlogen ondermemers/partijen. 

De Provincie Gelderland heeft subsidie verleend aan Cleantech In Zutphen. Dit omdat Innovatie en Werkgelegenheid belangrijke speerpunten zijn. Innovatie is belangrijk omdat arbeid te duur is geworden waardoor veel bedrijven naar het buitenland vertrekken.  De vraag op welke manier we nieuwe bedrijvigheid/werkgelegenheid kunnen genereren of aantrekken wordt steeds dringender.

Dit geldt ook voor Zutphen waar  inmiddels veel werkgelegenheid is verdwenen. Reesink, Thieme, een deel van de Rechtbank, Advocatenkantoren, de Jeugdgevangenis, winkels in de binnenstad en ga zo maar door. De komende tijd zullen er nog meer bedrijven uit Zutphen vertrekken zoals Liander (voormalig Nuon, daarvoor de GAMOG). En dat is zorgelijk.

Het is goed voor Zutphen dat er ondernemers zijn die hun nek uitsteken. Zelf ben ik ervan overtuigd dat wij het in Nederland alleen redden als wij dingen beter, handiger en slimmer kunnen organiseren. Daarvoor is innovatie nodig en de mensen die hebben geïnvesteerd in het centrum hebben een belangrijke eerste stap gezet. Nu maar hopen dat de overheid met al haar regels dit soort initiatieven koestert en niet “stuk” regelt.

 

 

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.