Binnenkort wordt er een besluit genomen over het inpassingsplan Rondweg De Hoven in Zutphen. De N345 vervult een belangrijke functie voor het doorgaande verkeer in de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) en doorsnijdt in de huidige situatie de dorpskern van De Hoven/Zutphen.

Knelpunten opgelost
Het doorgaande verkeer op deze weg leidt tot problemen met betrekking tot de leefbaarheid in De Hoven (geluidoverlast en de barrièrewerking). Bovendien staat de regionale bereikbaarheid onder druk als gevolg van de stagnerende doorstroming van het verkeer op het kruispunt N345/Kanonsdijk bij de Oude IJsselbrug. Met de aanleg van de rondweg wordt een groot deel van deze knelpunten opgelost.

Bezoek
Vanochtend heb ik, samen met andere leden van Provinciale Staten Gelderland, ter plaatse gekeken waar de weg nu precies komt te liggen (op de afbeelding te zien). Aanstaande maandagavond 26 januari vindt er in het IJsselpaviljoen in Zutphen nog een hoorzitting plaats waarop zienswijzen kunnen worden ingebracht.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.