Op 19 maart is het afgelopen met de “politieke drukte”. Dan is duidelijk hoe de zetelverdeling van de Eerste Kamer er uitziet. Want alhoewel het gaat om de verkiezingen van Provinciale Staten wordt er uitsluitend gesproken over de landelijke politiek. In vrijwel alle nieuws- en praatprogramma’s zijn landelijke politici te horen en zien. 

Het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren werpt langzaam haar vruchten af. De economie trekt weer iets aan maar we zijn er nog niet. Het werk moet worden afgemaakt. De steun van de Eerste Kamer is daarbij cruciaal. Als deze steun er niet is kan het kabinet haar werk niet afmaken en dat is slecht voor onze economie.

Eén ding is duidelijk. Op 19 maart kunnen we terugkijken en vaststellen dat de verkiezingen niet over de Provinciale Staten gingen. Maar dat deze zijn gebruikt om de samenstelling van de Eerste Kamer te veranderen. De toekomst van de provincie is hieraan ondergeschikt gemaakt.

Het wordt tijd dat wij ons bezinnen over de rol van de Eerste kamer die steeds politieker wordt. Hiermee worden twee belangen gediend. Het land wordt beter bestuurbaar en de statenverkiezingen gaan waarover ze horen te gaan. De samenstelling van Provinciale Staten. Bezinning over Eerste Kamer is noodzaak.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Ben je geinteresseerd in mijn blog en wil je op de hoogte blijven van mijn (politieke) activiteiten en opvattingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. 

Hartelijk dank voor je inschrijving. Vanaf nu houdt ik je op de hoogte.